Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2010 08:54 - Най-великата новина!
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 580 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 20.06.2010 08:58


На британец от Бургас му писна - построи си забавачка (dnes. bg)

Тази новина за мен е най-великата, от 1989 г. насам. Тя е равносилна на най-великите открития на чувечеството, на стъпването на Луната даже. Ето, на, на британеца му писва от идиотската канцеларщина и бумажтина на виликото българско племи и си ришава сам прублема - построява си забавачка, в която детето му ще си играе и възпитава.
Ма ние, другите, дету ни сми британци и дету си живеем тъдява от има-няма 1 330 години к"во чакаме! Айде - всяко семейство със забавачка, а по-заможните - с две-три!
Да ги видим тогава на"ште любими кметове к"во ши правят?
Давайте бе, к"во чакаме? Ето, аз например се наемам да асфалтирам два километра от улицата пред блока, която е като бомбардирана, въпреки че нямам кола. Като споделих т"ва с комшията си той едва сдържа сълзите си от възторг. - Аз, комшу - казва той - ще асфалтирам улицата до пазара. Има-няма пет километра асфалт. Давай да напрайм едно събрание на хода и ще си решим проблема.
Другият ми комшия казва: - Абе, знайте ли, чи от баща ми останаха за спомен около 100 000 долара? Место да ги дам за почивка със семейството, ши зема да купя един боклукчийски камион, чи редовно да си чистим боклукя.
Към компанията ни се присъединява и Митю Политиката. И той:
- Абе момчета, т"ва улиците са нищто проблем. Давайте да си напрайм едно ново Народно събрание, чи да си изберем едни нови народни придставители, един нов примиер и един нов призидент. Тогава ши ги решим сичките проблеми кумплексно, навиднъж.
Покрай нас минава баба Мара Умната и ни засича като юмрук в чинето:
- Сига, първо човека, дет" си и решил прублема е англичанин, а не кат" вас - пишман българи, и второ - внимавайте с ракията, чи да ни чалдисате у топлото. Докат" дойди
линейката, гулям зор ши видите!
Ей, права е баба Мара Умната! Той бил британец с възможности. А у нас хората с възможности опоскаха държавата по всевъзможни начини.


Тагове:   новина,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. koki4e - Ма откогаш и аз туй викам,
20.06.2010 09:07
да вземат мъжовете в наше село да излянат от тез къщи и тез дворове,да позакърпят някоя дупка по тоз път,че ще се изпотрепем,ама и те кат вас - стари били,болни били,нам кви били и ....няма управия.Кат напрайти ново събрание кво? Кой по-точно ще е събран в него и дал ши упрай дупкити,а ?Май само на гола ракийка с голи приказки наблягати вий,ама нейсе,жив и здрав и да знайш лятно време са пий мента с лед .Можи и с диня.
цитирай
2. kabuli - Туй, Кокиче да цъфне през лятото си е ...
20.06.2010 10:42
Туй, Кокиче да цъфне през лятото си е направо чудесия. Благодаря ти за чувството ти за хумор.
Аз Кокиченце беличко въобще не пия нещо, което съдържа алкохол. Даже и бира. Може за това да ходя като блъснат от турски тир на Шипченски проход, но се мъча да намеря и друг прочит на новините. А това, че англичанина си саморешил проблема, който трябва да бъде проблем на управлението, не само на книга, доказва, че проблемите на местното ни самоуправление се натрупват с десетилетия и един незнаен ден ще се стоварят върху главите на незнайните стопани на коя и да е община. Параграф 22. Спиралата на Космоса, Черната дупка на българския тертип на държавност. Със здраве!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2277032
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930