Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2010 02:37 - Беззъбия лъв
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 287 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.05.2010 07:21


Как да му обясниш на Беззъбия лъв, че не става вече и за цирка? Как да му обясниш, че гривата му е окапала до голо; че зрението му е на угасване, подобно на разтопила се свещ; че не може да хапе като истински цар на животните и за това нито една читава лъвица не споделя с него лъвските му палати. Е, разбира се, ако не броим онези лъвици, дето ходят с гащите в ръцете си.
Та този лъв и няколкото хиени около него - все от учили по-учили - писатели, музиканти, сценаристи, композитори и не знам какви още дейности и способности, но хиени мършояди, решиели да не оставят на мира от скоро появилия се Бенгалски тигър в техните ловни полета.
Тя данданията започнала от уж приятелска среща между Беззъбия лъв и Бенгалския тигър на която беззъбаткото се изрепчил на тигъра с думите: - Ей, ти, отворко, можеш да останеш тук само при условие ако назначиш Моя белокос поет за твой придворен поет и всяка друга моя хиена на някаква служба, и то на твоя издръжка. Ясно ли ти е?
Тигъра го изгледал строго и му отвърнал: 
- Ти първо забрбви селския си произход. Второ - забрбви как продаваше шарени парцалки на пазара. И трето - не забравяй кой те направи лъв, селска мастия, такава! А твоите хиени си ги храни ти! Нали си милионер в зелено, а? Плащай им интелектуалните напъни, а с мен не се закачай, че ще го отнесеш хем мазен, хем дебел. Разбра ли?
Изпаднал в дива ярост Беззъбия лъв и отишъл при горския Шаман да се допита за акъл. Шамана му отговорил:
- А, разгеле си ми дошъл на краката! То Бенгалския тигър не го обичам и аз и за това те каня в моят цирк. Щом ми свърши мандата като Шаман, ще си основем двамата цирк с теб. Искаш ли?
 - Ишкам, как да не ишкам - изфъфлил с беззъбата си уста Беззъбия лъв и едва не припаднал от радост.
- Ама за това ти продължавай да го дразниш. Той няма да посмее да ти направи нищо, защото да не си развали имиджа и хората да не подозрят, че се страхува от теб.
Беззъбия лъв получил кураж от Шамана продължава да дразни Бенгалския тигър. Ама една щатните гледачки на Горска национална телевизия му гледала и му предсказала, че скоро  може и да не се ожени, но ще го погнат финансисти. Какви, и тя още не знае с точност, но подозира, че ще са от екипа на врага му.


Тагове:   лъв,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265448
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930