Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 20:00 - Здравейте, янки!
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 550 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 06.04.2010 20:05


След като съветските филми пропаднаха в безпаметността ни, умирайки ведно с великия Съветски съюз, от зад падналата Берлинска стена безпроблемно в цветните ни телевизори се настаниха американските екшън военни филми. Не че ми се плачи за Чапаев и Петка и непобедимия съветски войник, но направо ми се втриса от еднотипните американски военни бутафории. Филми, в които непобедимия американски войник, в името и сигурността на САЩ, върши нечовешки геройства, избивайки с детско безразсъдство и смелост стотиците врагове на американската мечта. А къде и как ги върши тези геройства, няма значение, защото цялата Земя е в сферата на американските интереси. Както половината свят под комунистическата робия беше в сферата на влияние на СССР.
Та през 2007 година мозъчно дегенерирали американски солджъри гърмят като подивели по цивилно население в Ирак. То и Ирак е в сферата на интересите на САЩ! И Афганистан! Ама какво толкова има в Афганистан, че съветските миротворци си оставиха костите там и след като бяха отвяни, ги заместиха други, подобни на тях миротворци. Сетне исляма бил лош, фундаментален и прочие други неразбираеми политически простотии. А да не би фашизма, комунизма и американизма да не са фундаментални! Та тя всяка религия лежи на фундамент. Я вземете еврейския бог Яхве! Та той бил пратил десет божи наказания на народа на Египет, понеже фараона не искал да ги освободи. Един вид да ги прати на "възродителна" екскурзия. И от тези божи наказания пострадали стотици хиляди невинни египтяни, като отмъщение за "робството" на евреите. Е, 600 000 евреи тръгнали към Обетованата земя, но за сметка на това от гнева на техния бог на злото погинали стотици хиляди люде, нямащи нищо общо с политиката на фараона.
И тези двама пилоти на американската смърт са стреляли съвсем целенасочено по нищо не очакващите цивилни, убивайки свой журналистически екип. И както е прието - военните мълчат като изпаднали в умопомрачение. Да, но в САЩ има едно велико в своето си развитие гражданско общество, което не премълчава никоя грешка на "богове" си.
Да, тези нещастни пилоти за миг влезли в ролята на отмъстителния еврейски бог Яхве и опръскали в червено земята под нищо не очакващите цивилни.
Всяко оръжие само по себе си е нищо, ако не бъде задвижено от човешката глупост и омраза. Тогава и безобидната топлийка дарява смърт.


Тагове:   янки,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Но ще мине и това време!
06.04.2010 23:59
"Всяко оръжие само по себе си е нищо, ако не бъде задвижено от човешката глупост и омраза. Тогава и безобидната топлийка дарява смърт.", неописуемо истинско!

За жалост се превръщаме в празни казани, в които като пуснеш монета, дрънченето се чува силно и се носи дълго време. Така е и с американскте филми. Те възпитават възпитаващите се, че руснаците, иракчаните, арабите, изобщо неудобните са изкривени идейно, че са терористи, защото имат бради, че са убийци, защото имат идеология, различна от американската... Но ще мине и това време!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261860
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031