Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 16:46 - Безпомощността на политиката BG
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2010 16:51


Изводи от дебатите по искането за импийчмънт на президента.

Цял ден празноговорене, каканижене и бъркане в мозъка през носа. Излизаха партийни говорители и плющяха слуха на колегите си с глупости. Орално поливане на просъхващия парламентарен мозък. Върха на сладоледа в плямпането беше на о. з. министъра Петър Димитров. Тази ходеща и говореща мумия пак каза нещо на специфичния си език. По-скоро го прочете, защото за да се кажеш нещо, трябва да си натиснеш бутончето за мислене. Видимо при него нещо е заяло, и то от години.
Гласуването 155 на останалите - БСП + ДПС + НЕзависимите. Президентът победи! Да живее Гоце, президента! Сега в устата му ще се завъртят едни вятърни колела, по-големи и по-страшни от тези на дон Кихот.
Преди време Р. Овч. каза, че РЗС е тяхното недоносче. Недоносчетата скочиха за миг и гракнаха. Не! Те не са деца на БСП! Те са следствие от политическия Чернобил, който вече 20 години стеле отровните си облаци над страната ни.
Други подхвърлиха, че може да им е осиновител Трактора. Може и да е така, но кой да ти го каже ясно и точно. Българските ни политици като истински олигофрени все забравят края на изреченията си.
Яне Янев за миг си помисли, че може да се направи на велик, да иска някакво обезщетение за разпада си от властимащите, като се присъедини към гласуващите ЗА, но със условия. Сега какво се е случило през тези няколко часа, че той се отметна, е много трудно да се предположи, камо ли да се каже с точност.
1 - Бойко и Гоце са се разбрали и Яне е този, който ще регламентира разбирателството им, като гласува ПРОТИВ.
2 - Условията за облегчаване на живота на Трактора не са приети и Яне гласува ПРОТИВ.
3 - Яне наистина доказва, че е незаконно роденото дете на БСП и гласува ПРОТИВ.
4 - Опитът на Яне отново да извива ръце и този път не минава и той гласува ПРОТИВ.
5 - Непоколебимото желание на Бойко да се вслушва в собствената си гайда му изиграва "шега" и Яне гласува ПРОТИВ.
Ако последното е вярно, то тогава вината не е в Яне Янев, а в политическия инат на премиера, който на всяка цена иска да бъде извора на новата политика. Недостигането на тези мизерни шест гласа доказват една истина, която оборва цялата сметанка и че в политиката едно плюс едно не всякога е равно на две, и че едно много пъти е по-голямо от сто. Защото това е политика, а не реалност.
Знаете ли кои хора са истински независими? Отговорът е много прост - ЛУДИТЕ. Да, лудите, защото с тях се съобразява и природата, тъй като те не са подвластни на логиката на нейните закони.
Въпреки че Първанов "оживя", то той до края на мандата си ще бъде поставен на командитно дишане и политическата му карирера може да свърши изневиделица.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265796
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930