Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2010 10:49 - Пълна лудница
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.03.2010 18:54


Великите българи действително ли са велики така, както сме ги подредили? Безспорно е, че Васил Левски е величието на българския дух за свобода, но как така сме го сложили две места пред Основателя на България, чието величие е той? Проблемът за яйцето и кокошката добива лице. Как може Левски да е по-велик от хан Аспарух? Та ако я е нямало България  чий апостол е щял да бъде Дякона?
На второ място като изневиделица е Петър Дънов. Вярно е, че Айнщайн е казал, че Учитля е по-велик от него, но за какво величие става въпрос тук? И на трето място е Аспарух, сложил ръка на дръжката на меча си, готов да го извади и да реже глави. Да, да клъцне празните чутури на тези, които са изтапанили Волен Сидеров на 22-ро място, пред Георги Бенковски.
Едва сега ми става ясно защо сме зле с правописа и правоговора. Ами защото Светите братя са на седмо място. Браво на нас! Левски пред хан Аспарух и Братята - седми!
Друга дива глупост - Тодор Живков пред Калоян. Гледай ти, Правешкия хитрец по-тачен от Калояна! Защо да не е пък?  Та ние сме България! Да не сме живяли хайляшки живот по времето на Калоян, я! То, по негово време са биле мъжки времена и затваряне в кули. Айде, бе! Не на нас тези! Тодорживковска България ни е нужна на нас. Там Свобода, Равенство, Братство да си ги правят френците. На нас ни стига матушка Рус и нейната убийствена прегръдка.
Да не говорим за 29-то място на Христо Стоичков. Може ли някой да ми обясни в какво се състои неговото величие, та е много по-напред от много други българи, които имат действителен принос за величието на страната ни? Третото ни място в САЩ съвсем не е величие, защото на всеки четири години все някой отбор се накичва с тази "величественост".
А, и Дългия сред великите! Ето, това е чудо! Само че с какво е велик Слави Трифонов е по-голяма загадка от тайната на Тунгуския метеорит. Ако се правеше класация за ежедневна простотия - да. Та за величие ще претендират и сиамските близнаци Иван и Андрей, които са си направо смях в залата. И не само те!
Ето, вижте Вечната Лили как е с едни гърди пред Райна Княгиня! Ами и пред хан Кубрат, и пред Петко войвода, и пред  Евлоги и Христо Георгиеви. 
Ами защо ги няма Зуека и Рачков, та лудницата ни българска да е пълна?
Само един народ, който не е наясно със себе си, може да направи такова хаотично подреждане на личности, смесвайки понятия, знания и желания. Изглежда, че желанията ни са много по-големи от знанията ни, защото вместо имената на разни палячовци, в списъка щяха да фигурират имена на действително известни и велики по дух и знания българи, допринесли не само за съществуването на държавата ни, но и за нейната нормална известност.



Тагове:   лудница,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2275258
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930