Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 14:07 - Смъртта на изродите
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 333 Коментари: 0 Гласове:
1



Бил Гейтс вече бил "едва" втори по богатство в света. С това умопобъркано "едва" нашите велики вестникосписвачи и новинари искаха да ни набият в кратуните, че който го може, го може и за него няма криза.
След като комунизмът си умря мърцина, се видя, че й баща му - капитализма - се е крепял на краката си изкуствено. След като сринаха Берлинската ограда и европейските овчари ни вкараха в една кошара, се разбра, че комунизма е бил силно напарфюмирана мърша, че и капитализма е не по-малка мърша от него, Европа пламна в ужасяващия огън на Кризата.
Винаги съм се чудел как се раждат Кризите, кои са родителите им и как умират те. Светът знае повече за здараждането на Галактиката, отколкото за механизмите на появяването на кризите.
Още повече ми е тъмно, когато кажат, че няма пари. А какво има повече на земята от пари? Нали и Симеон Дянков - успешният ученик на капитализма - ни набива в манерките, че от парите по-важно няма. Е, ученото момченце умее пък да измисля данъци, с които да напълни Хазната. Само че веднага изниква въпроса чия Хазна.
След като от месеци Бате ни Бойко ни повтаря в мантра "Няма пари!", не само да ни казва коиса ги откраднали, ами да вземе да ги конфискува! Да, ама г-жа Бориславова как ли ще се чувства без банка и без бакии?
Балканите полудяха, защото полудя и без това постоянно лудата Европа - незаконна дъщеря на майката на съвремените държави. Лудият Берлускони със сигурност е издънка на Калигула.
"Няма пари!" - ехти в цяла Европа,озверяла за пари и финансова мощ. И генийчета като нашия финансов министър се чудят още и как да стъжнят живота на обикновения трудов човек. "Няма пари" - крещят като подивели милионерите в света. Само че не изясняват за кого няма пари - за народа или за тях. Със сигурност за тях. Ето, за това работника ще се чувства винаги раб, и то без потник.


Тагове:   смъртта,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265243
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930