Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 16:46 - Защо го има Бин Ладен
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 729 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 30.01.2010 16:56


Дали Бин Ладен го има или не, е въпроса на тези, които в последно време се съмняват в неговото съществуване. Но Бин Ладен трябва да го има, защото той е като въздуха, водата и слънцето за тези, които ще останат без работа, ако го няма.
Някога Карл Маркс се беше изцепил, че едва след победата на комунистическата революция човешката история щяла да получи своя завършек, след навлизането ъ в истинско мирно действие. Всички ще пеем хвалебствени химни, ще пляскаме с ръце и ще се прегръщаме безкрайно, пред бащинските погледи на вождовете ни. Особено този, на Сталин. Е това не стана!
Обаче японецъг Алберто Фукуяма в края на миналия век предрече точно обратното на германеца с еврейска кръв - краят на човешката история, след като капитализма бъде наложен 100%. Тогава неговото изчерпване ще го доведе до самоунищожение, тъй като мотивацията му за живот и самоусъвършенстване ще се срине. И тъй като японецът - като всеки японец - излезе прав; след като капитализма достигна върхове в своята арогантност и загуби способността си да се самоконтролира и да се лекува, благодарение на грешките си, то ислямския фундаментализъм се явява като електрошок в залата на реанимацията.
И след като Запада, начело със САЩ много трудно вадят ръката си от бездънния си джоб и още по-трудно я подават на Изтока, който подаваше сигнали за сближаване на двата модела,  формулирано от Дън Сяо-пин, то по-лесно беше да се изкарат за повторна употреба онези герои, използвани конюнктурно в противоборство между възгледите на САЩ (Европа) и СССР. Тези представители на арабския свят изучени и поддържани от тях и използвани в техните сметки за влияние.
След падането на Берлинската стена и след рухването на съветската империя, капиталистическото развитие на САЩ и Европа се разболя от липса на поддържащо лекарство. И право на изява получиха Бин Ладен и подобните нему "герои" на съвремието. Ислямският фундаментализъм (само какво словосъчетание!) получи "развитие" чрез постоянното внушение на пресата, телевизията и героическите филми от типа на Джеймс Бонд. И след като повториш четиридесет пъти една лъжа, тя се превръща в истина. И се роди ислямизма, който в основите си противоречи на Корана и същността на ислямската религия. Но какво по-добро от това за САЩ и неговите интереси във всяка точка на света! 
И Ал Кайда се превърна в онази митична организация, която не може да бъде разбита защото... не трябва да бъде унищожена, а Бин Ладен се превърна в безсмъртен съвременен бог.
Както Комунизмът тъй и Капитализма не могат да живеят без врагове.
Да живее Бин Ладен и подобните нему, защото ако не са те, то САЩ ще се разпаднат на съставните си части - подобно на СССР, поради липса на центробежни спояващи сили. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tomcat - Много добре написано!Време е да се ...
30.01.2010 16:52
Много добре написано!Време е да се сложи край на този безумен театър и да се разкрият кукловодите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261171
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031