Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2009 16:14 - Клетвено дружество Швейцария
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 652 Коментари: 0 Гласове:
0



     Уникалността на тази тъй мечтана от нас държава е, че дадената дума е хвърлен камък и никой не си е и помислял да завръща обратно обещанията си, които са се скрили зад завоя на очакванията. Уникалността на Швейцария е, че тя пита народа си за всичко, което се явява елемент от нейната политика. Уникалността на Клетвеното дружество е, че зачита мнението на народа си, даже и когато това мнение противоречи на общите политически замисъл и политическо поведение.
     Тази уникалност се прояви в наши дни, пред нашите очи и чрез нея ние потвърдихме, че живеем все още в пещерите на Демокрацията, лутайки се из дебрите на вътрешната ни обърканост и държавническа слабост. Да си спомня някой за проведен референдум, чрез който да ни питат за неща, от които ще зависим не само ние, но и поколенията след нас? Не, нали, защото нашите политици се считат за заченати свише от семето на който и да е диктатор. Защото те са едни малки диктаторчета, които се стремят да станат истински Диктатори, размахвайки бухалките пред оркестъра на живота. Ето, за това всеки един от нас живее с мисълта, че неговата истина е най-истинска.
     А държавата Швейцария проведе референдум по един въпрос по който тук, по нашите балкански земи даже не може и да се помисли - да се строят или не джамии. И народът каза своето НЕ!, което има силата на Закон, който задължително трябва да се изпълнява и съблюдава от правителството. Задължително, въпреки че противоречи на политиката  на държавата в международен план. Задължително, защото самата държава е създадена по силата на клетвена декларация през далечната 1291 година. И, ей Богу - до сега се спазва!
     Та една малка и просперираща Швейцария даде един добър урок на нашите мушмороци в политиката що то е действаща демокрация.
     Да, но тези наши политиченца дали са го разбрали или са го приели като една външноплитическа новина?


Тагове:   Швейцария,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2264450
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930