Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2009 16:33 - Само с омраза не става
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
4



     Щом стане въпрос за индивид, различен от български произход, независимо от негововия граждански и социален статус, една порода от хора, наричаща себе си "националисти" надигат вой до небето, подобно рефлекса на кучето на Павлов. Този, другият не може и няма право да има мнение различно от тяхното, особено ако не е споменал пет-шест пъти името на някой национал-революционер. И ми е интересно, че колкото повече се отдалечаваме от спомена за войните (като общо), толкова повече ги заобичваме тези революционери, защото имаме оправдание да оплюем и да убием "другият", който не е "от нашите". И ми прави впечатление и друг факт - почти всички пишат на латиница. А биха убили човек ако изкаже съмнение относно двамата братя, които са му завещали писмо и четмо на неговия си език. И понеже техните аргументи се свършват с няколкото цветущи псувни и ругатни, то злобата им ври и кипи в гърлата им, готова да ни залее като Везувий.
     Съвсем не съм против разумно изказания и обоснован национализъм, без който не може да съществува държавата - поне на Балканския полуостров. Например и аз съм за ревизирането на Ньойския договор, който откъсна от страната ни изконни територии и население. Да, ама дали с това си искане няма да отворим вратите на ада, от където ще изпълзят териториалните претенции и на Гърция, и на Румъния, та даже и на Македония? Да не говорим за Турция! Тя исторически гледа на България като своя земя.
     Само с митингуване и с езика на плакатните позиви не става! Съществува един зловещ факт: страните на Балканите повишават своето население, а ние, българите - като гражданско понятие - се топим. Погледнете фактите в очите!
     И точно в този момент "иостинските" ни националисти много искат да пратят циганите в Индия;  да изгонят турците в Турция; да върнат мамалигарите в Румъния. За евреите да не говорим - те са в основата на всичките им беди. И ако всичко това хипотетично се случи, кои и колко ще останат? Та сега населението на България е
  7 600 000! А се очаква след около пет години да намалее с близо милион - по различни причини. 
     Изводът е, че въобще не трябва да има значение етническия произход на българския гражданин, който все още не я е напуснал. Защото много от напусналите я взеха да прибират бащите и майките при себе си - в чужбина.  Само с омраза не става!


Тагове:   омраза,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261014
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031