Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2009 15:38 - Напъните на умрелия кон
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 674 Коментари: 1 Гласове:
0



Заместник-шефа на ДПС хвърлил кьор-фишк на областната конференция в Шумен, че партията им (му) щяла да управлява все някога България самостоятелно. Момчето от село Николаевка (варненско) е вперил поглед в неосъществимото бъдеще, далече напред. Със сигурност се вижда като главен паша на вилаета Булгаристан, под властта на някой турски султан. Абе, той и Хари Потър ще вземе да надмине. Сега цялата българска псевдо-политика ще вземе в хор да обяснява, че това няма как да се случи, вместо да се вземе в ръце и да започне да приема новите закони за предстоящите след две години местни избори.
Вместо да говори простотии, Касимчо да вземе да обясни защо дувара на ДПС започва да се проруква и опасността да се срине е съвсем реална.
В интерес на истината трябва да се каже, че докато другите български партии не се отворят за реално присъствие на циганския елит в дейността им, то в приказките на касимдаловци винаги ще има "истина", която ще поддържа живеца и на най-отчаяния депесар. Но за сметка на това другите партии въобще и не искат да се загърбват с циганската мюсюлманска част от населението на страната ни, която е основен гласоподавател по време на избори и подсигурява постоянно  от 8 до 12 депупатски места на ДПС. Струвами се че има негласно споразумение за оставяне на циганите в ръцете на догановци, защото... къде без Доган. Той е толкова велик политик, че сега попарата я сърба само нещастника Станишев. Нито Царят му цар, нито Доганът му доган! Някой запитал ли се е какво прави Доган в ежедневието си, след като вече е истървал диригентската палка, която размахваше вместо пишман диригента Сергейчо? Ами със сигурност се мъчи да измисли такъв номер на Бойко, че да го хване неподготвен в ъгъла.
Сега на другия въпрос на който трябва да си отговорят анализаторите: Несполучливия опит на онези двама братя за регистрирането на чисто турска партия; "глупавото" дърдорене на Касим Дал по конференции и учредяването на нова партия - с етнически оттенък в Плевен в неделя дали не са в логическа последователност? Колко стрели са останали в колчана на Ахмед Доган и кой му ги набавя?
Някакъв си Тодор Иванов, който от близо 20 години (непосредствено след 1989 г.) е работил в Испания, изведнъж решава да създаде партия, която да привлече част от електората на ДПС. Дай боже да е така! Ами ако не е така и ако Тодор е заместник на двамата братя, неизиграли докрай хорото, на което се бяха хванали?
Политиката е само интереси и... другото е автобиографични спомени. Разбира се, ако не се гушне букетчето по време на пиенето на кафе.
Та напъните на умрелия кон наистина ли са напъни на умрелия кон или е готовност за неочакван скок?
И накрая трябва да кажа, че единствено телевизия СКАТ дава поле за изясняването на проблемите сред циганите в предаването "Чае шукарие". Защо никоя друга телевизия не направи същото, вместо да дават по пет-шест часа глупавите до безкрай предавания на разни силиконови хубавици и мустакати татови синчета?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samvoin - СКАТ поеха по-нов пьт откакто ск...
27.10.2009 18:24
СКАТ поеха по-нов пьт откакто скьсаха сьс Сидеров и "Атака".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276297
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930