Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2009 20:28 - Безспирния парад на глупостта
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 707 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.10.2013 21:27


Ако ние, като държава и народ от 20 години сме в преход, то корупцията и глупостта ни са в постоянен възход. Само че българските мислители (политолозите ни де!) все още не могат да разгадаят следното: глупостта ни продукт на корупцията ли е или корупцията е дете на глупостта ни. Или пък са сиамски близнаци. Може и да са, защото още на времето д-р Чирков постави диагнозата "обрулена държава с разграден двор". И както е известно операциите при сиамските близнаци са над 90% със смъртен край, то някои имат желанието да ги оставят на доизживяване, за да се оправдават с тях, по време на избори.
Глупостта ни е безбрежна и огромна! Тя има толкова разновидности и може да се легитимира с над 5 милиона имена. И затова я приемаме с леко арогантен и помпозно надут циничен начин. Защото сме всичките едновременно и автори, и зрители на собственото си безразличие, арогантност и омраза. Защото не можем да се ценим като народ, а още по-малко разбираме собствената си история. Защото историята ни не е само дати и чествания. Историята ни е и размисъл над това, което ни се е случило и осмисляне на това, което може да ни се случи.
Повод да импровизирам пред компютъра е факта, че България не се интересува в момента от политиката на сегашното правителство, и по-скоро от новите експерименти на Б. Борисовия еквивалент на Милен Велчев - дейсткващия в момента министър на финансите. Няма как, след като "националните" ни телевизии ни заливат с помия от главните действащи помиари Иван и Андрей. (Тй ви сиамски близнаци!) Тези две момчета са пълни нещастници, които водят някакво танцувално шоу, в което танцуват психари, психясали в различна степен, до втръсване едни и същи мутри, не казващи нищо ново. Та тази малка лудница, в която най-луд е Миленчо, заедно с оня прост до лудост "брадър", бива оценявана от жури, което само не знае какво прави там. Най-малко е наясно с ролята си в журито наборката на Нерон, "безгрешната" Нешка.
От друга телевизия с години ни залива една и съща по състав смрад, която се прави в цеха на три фона. Скечовете са едни и същи, безвкусни и тъпо направени; сценаристите спят в гардеробната и се изживяват като небесни съдии. А безспорните комични таланти се правят на абсолютни идиоти. С пари ли биват задържани или с разни компромати - не знам? А инак музикантите са гениални и биха си яли хляба от всякоя европейска сцена.
А що простотия се лее от онези комици, дето предварително си подбират публиката и им съобщават имената, като на помен. Ей Боже! Що таланти се правят на идиоти.
И като връх на глупостта ни се явява гръмко рекламираното посещение на турската актриса в "Перла". Те ти булка, Спасов ден! Отначало беше една робиня. Сетне дойде една вдовица. Сега посрещаме една перла. Не  могат да се изброят имената на онези славни мъже, с меки китки, и славни жени, дето са постоянно са с гащите в ръцете си, от безбройните латиноамерикански сериали.
Та ето как ни залива безпардонно сладникавата душевна глупост.
Е, и как ще искаме момчетата ни да не се пребиват и убиват в училищата, а момичетата - да не абортират за пети път на своята 15 годишна възраст.
Да живее вечно младата и неувяхваща глупост! Тя е нужна както въздуха и водата за нашето мижаво съществуване.


Тагове:   парад,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - олеее!
10.10.2009 21:23
Много ядосан постинг. Добре де, но това всички го знаем вече. Дай нещо ново.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261256
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031