Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 15:27 - Паметник на паметта ни
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1372 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 03.10.2013 15:53


След като ДПС провери стойностите на етническата и верска търпимост; след като отново се увери в уникалната способност на българина да живее в мир и спокойствие с всички етнически съставки на българската нация и след решителната и бърза намеса (за радост) на изпълнителната власт, така наречения паметник на двамата братя, играещи ролята на опитни политически мишки в политиката на Доган и Сие) беше съборен за отрицателно време. Времето е способно да заличи детайлите и след месеци всичко ще бъде забравено, в общи линии.
За да се отнеме възможността на Доган за манипулации всички ние не трябва да не се "точим" и "зъбим" на съседите си турци, защото те едва ли са "отворени" в политическите игри. А тези, които се правят на такива, въобще не могат да си представят, че след време ще бъдат изхвърлени на боклука, като изцедени лимони, прекарани през политическата центрофуга на политиката.
Без да бъда обвинен в пристрасност искам да спомена няколко факта от историята ни, които доказват едно: турците на България винаги са били лоялни на държавата и властта, още от 1878 г. Това е самата истина, колкото и да мразим политическия фантом Доган и изкусно нищо не каз-ващия Местан, който много лесно обяснява НИЩОТО със специфичния си изказ.
В резултат на общите условия на живот в рамките на възстановената българска държава, бяха създадени благоприятни условия за включването на българските мюсюлмани в държавния живот - в различни сфери на управлението и на опазването на обществения ред. Примерите са много:
     Мюсюлмани са избирани за народни представители, околийски управители и кметове. С Указ № 811 от 22 октомври 1880 г. бил награден със 100 франка кмета на с. Горни чобан кьой, Кесаревска околия Юсеин Пехливанов, тъй като обезвредил разбойника Карамамъ Батицанлъ.
     В "Държавен вестник" излиза съобщение за награждаването с бронзови медали "За заслуга" кмета на с. Калино Халил Мехмедов, на Али коджабаш Ибрахимов и на Низам Алиев от с. Мачино за борба против разбойничеството. Борбата против разбойничеството имала успех, за разлика от днешната "борба" против корупцията. В нея активно участвали мюсюлмани, служите-ли на държавата. 
     Мюсюлмани се биели срещу Сърбия през 1885 г. както в редовата българска армия, така ив доброволческите отряди. Със заповед № 100 от трети април 1886 г. военният министър награж-дава с медал "За заслуга" Сюлейман Джевизоглу "за участие с четата си в последната война"
     Имената на стотици мюсюлмани са изписани по паметници и надгробни плочи, което е дока-зало за винаги тяхната неделима принадлежност към България и българската нация.
     Ще спра до тук и ако братята политически отворковци си бяха напънали мозъците поне щеше да се обосноват с факти. Но както казах, тези политически опитни мишоци са неграмотни политически. Не знам какво им е образованието, но то в този случай въобще няма значение, защото не трябва да си кой знае колко грамотен, за да можеш да прочетеш на паметните плочи имената и на българи, и на цигани, и на турци, и на руснаци, и на власи, и на помаци, отдали живота си за по-доброто на държава и народ. Етническите съставки на българската нация са защитавали държавата по фронтове и войни не с мисълта след десетки години някакви кретенчета да ги разделят в смъртта.  Но нека да не забравяме, че обикновения турчин, този наш добър и честен съсед, с който си пием ракийката и споделяме общата съдба, няма никаква вина за политическите простотии на партийната банда на ДПС. Нека пак да си пием ракията и да си пеем песните заедно и да не дадем възможност шепа политически идиоти да ни разделят. Няма какво да делим, но има какво да споделим!



Тагове:   паметник,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamkamu - Те някои политици не помнят вчера, ...
01.10.2009 15:50
Те някои политици не помнят вчера, какво са казали, а ти искаш да помнят други неща :)

Съгласен съм напълно с това, което пишеш!
цитирай
2. анонимен - съгласен
01.10.2009 16:25
точно така е, съгласен съм напълно!
цитирай
3. samvoin - Можем малко да поспорим относно ...
09.10.2009 18:14
Можем малко да поспорим относно турската лоялност от 1878-а насам, но както и да е...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261209
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031